Jeste li znali da su usne jedan od aduta koji muškarci među prvim primijete na ženama? Dolaze prije nogu, prsa i ostalih dijelova tijela kojima se žene svakodnevno opterećuju, a zanemaruju ono što im je najlakše njegovati. U posljednjih nekoliko godina usne su dobile na važnosti (trebamo li se zahvaliti Kylie Jenner?), međutim, žene su opsjednute njihovim volumenom, a u isto vrijeme zaboravljaju da su meke i nježne usne, neovisno o veličini i obliku, znatno privlačnije od ispucalih i oštećenih usana. U ovim hladnijim danima to je osobit problem zbog hladnoga zraka, ali ne brinite se, rješenje postoji!

 

 

Usne su vam oštećene i oštre kao brusni papir, a navečer imate važan spoj ili poseban događaj za koji želite nanijeti vaš najdraži ruž? Prvo pravilo kod oštećenih usana jest to da izbjegavate mat ruževe jer će oni dodatno naglasiti svaku ljuskicu na usnama, a vjerojatno će ih i dodatno isušiti i baš zato važno je uvijek imati njegovane usne jer tek tada ruž izgleda lijepo na usnama. Drugo pravilo odnosi se na piling usana. Kao i vaše tijelo i lice, usne traže dobar piling koji će ukloniti mrtve stanice te ih učiniti nježnima. Najlakši je recept pomiješati malo šećera i meda te nježno istrljati usne, a isto možete učiniti i starom četkicom za zube. Ukoliko ne volite DIY projekte, Lush ima gotove pilinge za usne koje možete kupiti.

Treći je korak nanošenje balzama za usne. Vjerojatno nitko od nas ne bi znao reći koliko je različitih balzama za usne u životu isprobao, a većina nas uvijek traži nove nadajući se da nešto savršeno ipak postoji. Na svu sreću, ako ste kupili listopadski Tester box, dobili ste Uriage Xemose balzam za usne koji vlaži i obnavlja suhe usne te stvara zaštitni film koji ih štiti od svakodnevnih štetnih čimbenika. Sadrži shea maslac, vitamine C i E te hijaluronsku kiselinu koja vlaži i popunjava usne. Zvuči obećavajuće, zar ne? Balzam dolazi u sticku, nema primjetan miris i cijena mu je 49 kuna. 

 

Balzam za usne trebali biste nanijeti svake večeri prije spavanja, ne samo tijekom dana. Jednom kada vam to uđe u naviku, kao i nanošenje noćne kreme, imat ćete primjetno zdravije i ljepše usne nego prije, a vašim poljupcima nitko neće moći odoljeti. Provjereno!