Nitko se nije rodio sa savršenom sposobnošću nanošenja tuša za oči ili, ako vam je draže na engleskom jeziku, eyelinera. Praksa čini čuda i svatko je od nas imao neravan i loše nanesen tuš danima, tjednima, možda čak i mjesecima sve dok nismo otkrili što je najbolje za nas. Tuš za oči može biti vaš najbolji prijatelj, ali i neprijatelj, stoga slijedite sljedeće savjete kako ne bi postao ovo drugo.

1. Oblik oka i veličina kapka

Ne pristaje svakom ista linija tušem jer neki imaju veći kapak i krupnije oči, a nekima su oči sasvim sitne i zapravo nema mjesta za deblju liniju. Na internetu imate različite vodiče koji će vam pokazati što je najbolje za koji oblik oka, ali još je bolji savjet da sami eksperimentirate jer svatko je od nas jedinstven i teško je primijeniti univerzalno pravilo. Navečer, kad imate vremena i nije vam žao pokvariti šminku, uzmite tuš i igrajte se.  Isprobavajući različite načine, otkrit ćete što je najbolje za vas.

 

2. Pravi proizvod 

Loš tuš za oči može biti vrlo obeshrabrujući, stoga trebate znati što kupiti. Na tržištu možete naći različite vrste tuša za oči: tekući, u olovci, gel... Ja najviše volim tekući, a većina početnika odlučit će se za onaj u olovci, ali to nije nužno dobra ideja. Najbolje ćete izvući tuš kistom koji je fleksibilan, a tuš u olovci najčešće ima samo aplikator kojim to nije tako lako i brzo napraviti. Naravno, sve je stvar prakse i navike, ali u mom se slučaju tekući tuš pokazao kao najbolji. Od tekućih crnih tuševa za oči mogu vam preporučiti Aura Wing it up koji je najnoviji dio moje kolekcije te je iznimno dobar, tradicionalno hvaljen Eveline Celebrities te L.O.V LineAttitude tuš. Svi su u cjenovnoj kategoriji od 20 do 50 kuna i dostupni su u našim drogerijama, a Auru imate i na Tester webshopu. Ako tražite smeđi tuš za oči, NYX ima u ponudi Strictly Vinyl tuš u nijansi Alliance. Ako najviše volite tuš u gelu, onda je važan odabir dobrog kista, a Zorya kist zaista se pokazao kao dobar - optimalne je veličine, dovoljno je čvrst i ne ispada mu dlaka.

 

3. Tehnika nanošenja

Kad izvlačite tuš, nemojte ga povući u istoj ravnini kao i onaj dio na kapku, već ga povucite prema gore, otprilike kut od 45 stupnjeva prema obrvi potreban je da bi sve dobro izgledalo na većini tipova oka i kapka. Jednako je važno da ne zatvorite oči i onda pokušate nanijeti tuš, već spustite pogled i držite oči poluotvorene. 

 

4. Kada pogriješite, nemojte sve obrisati

Ako ste nešto krivo napravili, uzmite štapić za uši i namočite ga u micelarnu ili već onaj proizvod koji upotrebljavate te nježno popravite. Druga je opcija da uzmete korektor na tanki kist i njim prekrijete grešku ako je situacija takva da je to moguće. Ako sve obrišete, skinut ćete svu ostalu šminku na licu i očima te vas čeka mnogo posla.

 

5.  Ne povlačite kožu 

Nemojte zatezati i vući kožu kad nanosite tuš jer to ima trajne posljedice, a vi praksom možete doći do toga da samostalno izvučete tuš bez problema.

 

 

Nadam se da će vam ovi savjeti pomoći te da ćete se odvažiti na nove eksperimente!

 

 

*Foto; link1, link2