Za one dane kada ne nanosite full makeup i kada nemate vremena za nanošenje sjenila za oči, dovoljno je da imate kvalitetnu crnu maskaru na trepavicama i vaše će oči izgledati odlično. Trepavice i obrve su najvažnije kada govorimo o očima, maskara ističe oči, dok ih obrve uokviruju.

Većina djevojaka i žena ima svojeg favorita među maskarama te vole određeni tip četkice kod maskara. Donosimo vam nekoliko trikova pomoću kojih će vaše trepavice uvijek izgledati odlično, kakvu god maskaru koristile.

 

  1. Ricinusovo ulje za gušće trepavice. - Ricinusovo ulje moguće je nabaviti u bilo kojoj ljekarni i već se dugo priča o njemu. Očistite jednu staru četkicu od maskare i njom prije spavanja nanesite ricinusovo ulje na trepavice. Naravno, na trepavicama ne biste trebali imati ništa od kozmetičkih preparata kako bi ulje moglo djelovati. Ono hidratizira trepavice i nakon određenog vremena moguće je vidjeti da su trepavice gušće i da brže rastu.
  2. Baza za maskaru za veći volumen. - Kao što postoji baza za tekući puder i sjenilo za oči, tako postoji i baza za maskaru. Baza za maskaru je obično bijela i možete je nanijeti u jednom do dva tanka sloja, pričekajte nekoliko sekundi te nanesite svoju omiljenu maskaru. Dobit ćete gušće i duže trepavice.
  3. Pazite da vam previše zraka ne uđe u tubicu maskare. - Izbjegavajte naglo vraćanje četkice u tubicu i jednako tako izbjegavajte onaj pokret van-unutra. Tako ćete samo ugurati zrak u tubicu te će vam maskara kraće trajati, tj. brže će se posušiti i stvorit će se grudice.
  4. Odstranite višak proizvoda s četkice. - Postoje maskare na kojima možete same regulirati koliko proizvoda želite na četkici, no i kod takvih maskara potrebno je odstraniti višak proizvoda s vrha četkice. Kod običnih maskara koje nemaju opciju regulacije količine proizvoda na četkici uvijek odstranite višak proizvoda jer ćete tako spriječiti stvaranje grudica na trepavicama, a sve mi znamo da su grudice najgori neprijatelj kada govorimo o maskarama.
  5. Maskaru nanosite u dva tanka sloja. - Ako želite savršen efekt preporuča se da maskaru nanosite u dva tanka sloja. Prvi sloj maskare nanesite potezima ˝prema gore˝, a drugi sloj potezima ˝lijevo-desno˝. Slojevi bi trebali biti zaista tanki, kako vam se ne bi stvorile grudice na trepavicama te kako se one ne bi slijepile.
  6. Nemojte ˝nadograđivati˝ maskaru nakon nekoliko sati. - Svima nam se dogodi da tokom dana maskara više ne izgleda onako kako bismo mi htjele da izgleda. Ipak, pokušajte izbjeći ˝nadograđivanje˝ maskare tokom dana jer ćete tako ˝pokupiti˝ sve bakterije s trepavica i zajedno sa četkicom staviti ih u tubicu maskare. Ako to ne možete izbjeći, onda vodite računa da češće mijenjate maskaru kako ne biste završile s infekcijom oka.
  7. Maskara vam se preslikala na kapak?! - Ako vam se prilikom nanošenja maskare dogodilo da ste trepnule, a u tom trenu maskara nije bila suha i preslikala se na kapak, nije nikakav problem. Nemojte je odmah trljati s kože, pogotovo ako ste već nanijele tekući puder. Pričekajte da se mrlja od maskare osuši na koži te je nježno uklonite suhom blazinicom ili štapićem za uši. Nije vam potrebna niti voda niti micelarna otopina.
  8. Maskara ima rok trajanja! - Pazite na rok trajanja maskare i pokušajte je ne koristiti više od 3 mjeseca.