Zahvaljujući društvenim mrežama, ljubitelji kozmetike dobili su priliku dijeliti svoju strast i kreativnost s cijelim svijetom, ali i mogućnost da svojim radom inspiriraju i utječu na druge. Jedan od proizvoda koji je dosegnuo vroglavu popularnost zahvaljujući društvenim mrežama, zasigurno je mat tekući ruž. Do prije dvije godine rijetki su ga imali u svojoj kolekciji, a danas se to potpuno promijenilo jer novi trendovi donose nova pravila. 

Međutim, gledajući sve te savršene fotografije na Instagramu, jasno je vidljivo da ti proizvodi na usnama makeup artista izgledaju gotovo nestvarno savršeno. Nema nijedne neželjene dlačice, pore ili nepravilnosti koja bi pokvarila fotografiju, a usne su obrljubljene vrhunskom preciznošću i oštrinom te bi se prosječna žena mogla zapitati jesu li oni uistinu toliko talentirani i savršeni ili je, ipak, riječ o dobrom programu za obradu fotografija. Svaka od tih dviju mogućnosti djelomično je točna jer unatoč uznapredovaloj tehnologiji za obradu fotografija, potrebno je i znanje te nekoliko trikova koji vam mogu pomoći. Baš te trikove saznat ćete u nastavku članka, a oni će vam pomoći da i vi savršeno nanesete baš svaki tekući ruž.

 

U rujanskom Tester boxu neki su od vas dobili priliku isprobati Eveline Velvet Matt tekući ruž za usne, stoga će baš on poslužiti kao primjer za nanošenje tekućeg ruža. Eveline ruž vrlo je lagane i kremaste teksture, stoga bi bio odličan i za početnike jer se lako nanosi i može se nadograditi. Neki drugi tekući ruževi znaju se razlijevati ako nisu dovoljno pigmentirani i kremasti te se teže nanose od ovoga. Nijansa ruža zove se Cashmere Pink 413 i možete ju nositi svaki dan, ali i za posebne prilike.

Osim ruža trebat će vam i tekući puder, korektor i olovka za usne koja je što sličnija nijansi ruža. Essence ima u svojoj ponudi dvije olovke koje bi mogle poslužiti, a to su Longlasting Lipliner u nijansi 05 Lovely Frappuccino i obična olovka za usne u nijansi 05 Soft Berry. Obje su olovke povoljne, izvrsno pigmentirane i vrlo postojane na usnama. 

1. korak - tekući puder koji nanosite na lice, nanesite i preko usana kako biste neutralizirali boju te stvorili što bolju podlogu.

2. korak - obrubite usne olovkom, a možete ih i cijele ispuniti ukoliko to želite. Najvažnije je da odredite rubove do kojih smijete nanijeti ruž, osobito ako vam oni nisu prirodno naglašeni.

3. korak - nanesite ruž, ali nikako nemojte zaboraviti na kutove usana. Prekrijte cijele usne ružem, nemojte samo nanijeti ruž po sredini usana i onda protrljati jednu usnu drugom. Svaki će se trud isplatiti, čak i ovaj!

4. korak - korektorom obrubite usne kako biste prekrili eventualne pogreške. Na taj ćete način savršeno uokviriti usne, a samo morate pripaziti da nijansa korektora odgovara nijansi pudera.

5. korak - nanesite malo highlightera unutar kupidova luka i usne će vizualno biti punije. 

 

I to je to, sada biste trebali i vi imati savršeno nanesen ruž koji je spreman za pokazivanje, a i fotografiranje ako to želite.

Mnoge žene izbjegavaju ruževe jer imaju tanke usne, ali ove jeseni vrijeme je za nova pravila i iskušenja. Usavršite tehniku i odaberite pravu nijansu za sebe te ćete, uz malo truda, sigurno postići željeni cilj!