Zahvaljujući društvenim mrežama, kozmetička industrija postala je vrlo utjecajna te je privukla djevojčice sve mlađe dobi. Premda uvijek postoje oni koji se tomu protive, ja nisam jedna od tih i smatram da se i djevojčice smiju šminkati ako to žele, sve dok je ta šminka prikladna njihovoj dobi i dok znaju odabrati prave proizvode. Iz tog razloga izdvojila sam neke proizvode koji su idealni za tinejdžerke jer su pristupačni i namjenski odgovaraju njihovoj dobi (no isto tako, odgovaraju i svima onima koji se profesionalno ne bave šminkanjem).

Budući da u toj dobi ne zarađujete sami, sasvim je normalno da ćete birati drogerijske proizvode koje ćete moći kupiti od svog džeparca. Na svu sreću, danas je bar velik izbor povoljnih, a dobrih proizvoda, stoga je samo važno znati što točno odabrati i na koji način upotrebljavati. Za početak, treba vam dobar tekući puder i korektor. Problematična koža učestala je pojava u tinejdžerskim godinama, stoga će vam svakako trebati dobri proizvodi za prekrivanje. Preporučujem vam Essence Camouflage 2u1 tekući puder koji ima srednje jako prekrivanje, a nije pretežak na licu te Essence Soft Touch Mousse korektor koji je idealan za vas ako imate masnu kožu te će vam pomoći u borbi s podočnjacima. Od proizvoda za lice svakako bi vam trebalo i rumenilo, a meni se sviđa Catrice Multi Matt rumenilo u nijansi 010 Love, Rosie! Cijena pudera iznosi između 30 i 40 kuna, a korektor košta dvadesetak kuna.

Od proizvoda za oči svakako biste trebali imati jednu paletu sjenila sa zemljanim tonovima jer takve nijanse možete nositi čak i ako idete u školu. Odličan je izbor Maybelline The Nudes paleta zato što ima 12 različitih nijansi, sjenila su kvalitetna i pigmentirana te će vam dugo trajati. Svakako će vam trebati i dobra maskara kao što je Maybelline Lash Sensational Luscious, a važno je da pronađete kvalitetnu maskaru koja vam se neće trusiti i bit će postojana tijekom cijeloga dana. Paletu ćete platiti oko 100 kuna, a maskaru oko 70.

Balzam za usne u boji jedan je od onih proizvoda koji će vam uvijek dobro doći jer je prikladan za školu, daje malo boje usnama, a istovremeno ih njeguje. Jedan od takvih balzama zasigurno je Rosal Magic Pink balzam koji ste mogli dobiti u Tester boxu za studeni, a morate ga imati jer je vrlo poseban - ovisno o pH kože usana pretvara se u savršenu nijansu ružičaste boje, a inače u ambalaži ima crnu boju. Štiti usne od štetnih utjecaja slobodnih radikala, njeguje ih te ne sadrži parabene. Cijena mu je 20 kuna. 

 

Ako ste već pri kraju srednje škole i kozmetika vas zanima, vjerujem da je vaša kozmetička postava znatno šira od ove, no ovo su ipak neki osnovni proizvodi koji bi svima dobro došli. Ni u čemu ne treba pretjerivati, ali nemojte se osjećati ograničeno svojim godinama, ako vas nešto zanima i nešto volite, onda uživajte u tome jer nikada ne znate kamo vas vaš hobi može odvesti.