Lijepa frizura te zdrava i njegovana kosa mogu u potpunosti promijeniti vaš izgled, ali i obrnuto. Često trudeći se uljepšati svoju kosu, zapravo joj nanosimo trajnu štetu čije se posljedice ponekad ne mogu izliječiti godinama. Ukoliko je i vaša kosa oštećena, pročitajte što bi mogao biti problem: 

1. Bojanje kose - bojanje kemikalijama strašno oštećuje kosu, stoga ukoliko već niste zadovoljni svojom prirodnom bojom kose ili imate sijede, pronađite prirodnu inačicu kao što je kana.

2. Peglanje/uvijanje kose - figaro i pegla za kosu vaši su neprijatelji i ako ih baš morate upotrebljavati, neka to onda bude samo za posebne prigode. 

3. Vezanje kose - ukoliko vežete kosu gumicom s metalnim dijelovima, dodatno ćete ju oštetiti.

4. Ne upotrebljavate prave proizvode - da je izbor šampona i regeneratora izrazito važan, znate i sami, ali često je problem pronaći ono što nam odgovara. Ako vam je kosa jako oštećena, isprobajte Schwarzkopf Gliss Fiber Therapy šampon koji obnavlja popucale veze između vlakana vlasi, a miris mu je neodoljiv. 

 

5. Češljanje - ako imate nekvalitetan češalj i stalno se češljate, i to je jedan od načina na koji možete oštetiti kosu. Uložite u dobar češalj jer je to ipak nešto što upotrebljavate više puta dnevno.

 

Premda se mnogi nisu u stanju odreći ovih "grijeha", nažalost, oštećena kosa još je i dobra posljedica u usporedbi s gubitkom kose, stoga razmislite jesu li savršeno ravna kosa ili moderne boje za kosu vrijedni toga.

 

Foto: link