21. stoljeće, internet, blogovi, YouTube kanali, časopisi, a vi se još uvijek niste naučili šminkati? Vrijeme je da se to promijeni. Naime, cijene šminkanja sve više rastu, a naučiti šminkati se nikada nije bilo lakše. Primijetila sam da većina žena ide na šminkanje jer ne zna našminkati oči i staviti umjetne trepavice i zato sam odlučila usredotočiti se baš na to područje i dati vam nekoliko provjerenih savjeta.

1. Kvaliteta, a ne kvantiteta

Imati jedan kvalitetan proizvod vrijedni mnogo više od njih pet koji i nisu baš neke kvalitete. Istražite što profesionalci preporučuju te uložite u to jer će vam trajati i moći ćete dobiti odlične rezultate.

2. Nabavite kistove

Dobri kistovi zlata vrijede, a danas ih možete naći i za relativno malo novca. Zorya, Real Techniques, Sigma, EcoTools samo su neki od njih. 

3. Pet za pet

Smatram da vam za dobro našminkane oči treba nekoliko ključnih proizvoda: baza za sjenilo (npr. Avon mark.), paleta sjenila (također Avon mark.), sjenilo ili pigment kojim ćete naglasiti unutarnji kut oka (npr. theBalm Overshadow), tuš za oči (za početnike je odličan HELLO Beauty tuš koji već ima napravljen oblik za preslikavanje) i maskara (npr. Catrice Glam & Doll vodootporna koja je odlična za ljetne dane). 

 

4. Blendajte, blendajte i još blendajte

Velik broj žena zna izabrati dobra sjenila, ali nikada ih ne izblenda kako treba. Ako još ne znate, blendati znači ravnomjerno rasporediti sjenilo na način da ćete, u pravilu, čistim kistom prelaziti preko kapka kako ne bi ostali oštri rubovi. Aplikatore koje dobijete u paletama, bolje zanemarite. 

 

5. Trepavice su najlakši dio posla 

Ozbiljno, trepavice su doista najlakši dio, ali potrebno je malo prakse. Naručite na eBayu umjetne trepavice za jedan dolar i izdvojite nekoliko minuta svaki dan u uvježbavanju. Nećete puno novaca potrošiti, a nakon što ih nekoliko puta pokušate staviti, naučit ćete. Jednom kad naučite, tu vještinu više nikad nećete izgubiti, a mali vodič napisala sam ovdje.

 

Dolazi ljeto i vrijeme vjenčanja, stoga ako ne želite plaćati drugima da vas uljepšaju, iskoristite ove savjete i naučite sami kako zablistati.

 

 

*Foto: link