Sve žene ponekad dođu u iskušenje da samo legnu u krevet bez da očiste lice od šminke, a to se događa jer smo ponekad jednostavno preopterećene i preumorne. Ali NE! Nemojte nikada u krevet otići sa šminkom na licu jer, kao što već znamo, lice je jedno i koža je jedna te je trebamo čuvati što je bolje moguće. Čišćenje lica od šminke prije spavanja je najjednostavniji način na koji možemo čuvati svoju kožu lica, ne košta nas ništa osim 15-ak minuta našeg vremena, a time dobivamo mnogo. Niti jedna osoba ne bi smjela zaboraviti na jutarnje i večernje čišćenje lica.

 

 

  • Za čišćenje lica potrebno vam je maksimalno 15 minuta, a toliko uvijek možete odvojiti.

Znam da žene često kući dođu umorne i nikakve, samo žele leći u krevet i odspavati zasluženih 8 sati, no uvijek postoji dovoljno vremena za čišćenje lica i skidanje šminke. Moramo imati dovoljno vremena za to! Čišćenje lica oduzima maksimalno 15 minuta vašeg vremena, a toliko svatko od nas može izdvojiti. Tijekom dana smo okruženi raznim nečistoćama koje se na kraju dana nalaze na našem licu, a sad zamislite ostatke šminke spojene sa tim nečistoćama - sve to vaše lice trpi i jedva čeka da to na kraju dana očistimo i pustimo ga da diše. Nečistoće zatvaraju pore na koži lica, a to dovodi do mnogih negativnih posljedica koje ne želimo (akne, potkožni prištići i slično).

  • Ne želite riskirati iritacije očiju zbog ostataka šminke na očima.

Kada su oči u pitanju, svima nam je jasno da su one osjetljive i da s njima treba vrlo pažljivo. Ne skinete li ostatke maskare ili eyelinera s očiju, ujutro se možete vrlo neugodno iznenaditi. Moguće su iritacije oka, ali i upala. Šminku sa očiju  pokušajte čistiti što blažim kozmetičkim preparatima koji ne izazivaju iritacije, koji vas ne peku za oči i koji će dobro očistiti sve ostatke nečistoća sa očiju. Također, za svako oko koristite posebnu blazinicu, kako biste spriječili eventualno prenošenje bakterija iz jednog oka u drugo. Šminku sa očiju čistite polako i nježno, bez naglih pokreta ili trljanja. Kada mislite da ste očistili sve ostatke šminke sa očiju uzmite novu blazinicu i prijeđite njome preko kapaka - tek kada blazinica ostane bijela, tada znate da ste sve temeljito očistili. 

  • Želite imati guste trepavice - moguće je uz pravilno čišćenje šminke sa očiju.

Jasno je da maskara uvijek barem malo slijepi trepavice i da su one vrlo krute zahvaljujući njoj. Ako ostavimo maskaru na trepavicama preko noći, tada će ih ona isušiti i učiniti lomljivima. Nažalost, prilikom lomljenja trepavica dok spavate neće se slomiti samo jedna trepavica, već više njih. Osim toga, može doći do infekcije dlake trepavica, folikulitisa, koji izgleda kao malena crvena kvržica ili bijeli prištić oko folikula dlake. 

  • Ostaci šminke smanjit će djelovanje noćne hidratantne kreme koju nanosite na lice.

Ostane li vam na licu malo šminke i ostalih nečistoća, hidratantna krema koju nanosite na lice prije spavanja neće djelovati onako kako bi djelovala da ste je nanijeli na čisto lice. Šminka stvara sloj na koži te je isušuje. Za potpuno djelovanje hidratantne kreme koža mora biti potpuno čista.

 

Koža pamti SVE i zna kada ste je zaboravili njegovati, kada je niste temeljito očistili i kada ste legli u krevet sa šminkom. Jedna je koža lica i ona je nešto što ljudi prvo primijete na nama pa je zaista vrijedi njegovati i čuvati.