Skidanje maskare zasigurno je jedan od najmržih beauty poslova svakoj ženi, osobito navečer nakon napornoga dana. Neke zato samo posegnu za vlažnim maramicama i brzinski protrljaju lice, a tako i trepavice, i onda idući dan slijedi buđenje i "panda look". Čak i ako više pažnje posvećujete skidanju šminke, u nastavku saznajte radite li to na pravi način jer možda vam neki jednostavni trikovi mogu znatno olakšati.

 

Što će vam trebati:

  • micelarna otopina - ja sam u zadnje vrijeme vjerna Garnier micelarnim otopinama (osobito onoj dvofaznoj), ali ako ste kupili posljednji Tester box, mogli ste dobiti Garnier micelarnu otopinu za osjetljivu kožu koja je idealna za skidanje maskare jer neće izazvati nikakve iritacije, nježna je, hipoalergena i, ono što je vrlo važno, djelotvorna je. Možete ju upotrebljavati za lice, oči i usne, a cijena je vrlo pristupačna (400 ml; 42 kn). 
  • blaznice za skidanje šminke
  • štapići za uši
  • kokosovo ulje (opcionalno)

 

Što NE raditi?

Najveća greška koja se čini kod skidanja maskare jest trljanje trepavica s gornje strane (zažmirite i onda samo prelazite blaznicom preko njih). Kao što znate, maskaru nanosite s donje strane trepavica, stoga biste ju u istom smjeru trebali i skidati jer je tu najveća koncentracija proizvoda, a i na taj ćete ju način lakše ukloniti bez trljanja. Nemojte povlačiti trepavice i, naravno, pazite koje ćete proizvode upotrebljavati jer, na kraju krajeva, riječ je o vašim očima. 

Što DA?

Nanesite micelarnu otopinu na blaznicu i zatim blaznicu lagano pritisnite ispod trepavica. Držite ju tako desetak sekundi dok se maskara sama ne počne topiti, a onda obuhvatite trepavice i s gornje strane te pričekajte još desetak sekundi. Tek nakon toga laganim pokretima počnite skidati preostalu količinu maskare s trepavica. Važno je da ne trljate i ne povlačite grudice maskare jer ćete na taj način izlomiti trepavice te će vam početi ispadati.

Nakon toga uzmite štapić za uši i namočite ga micelarnom otopinom i njime prijeđite uz korijen trepavica kako biste uklonili i posljednje tragove maskare.

Premda bi vam ova micelarna otopina trebala biti dovoljna, ukoliko imate kokosovo ulje, možete i njega upotrijebiti za skidanje maskare jer inače proizvodi koji sadrže ulja, lakše otapaju maskaru. Naravno, nakon toga ćete se možda osjećati "masno" i nije tako praktično kao uporaba micelarne otopine, ali ipak je djelotvorno i nježno prema vašim trepavicama.

Kvalitetno skidanje šminke korak je koji vam mora ući u naviku jer koža sve pamti.