Savršene fotografije modela na društvenim mrežama mnogima izazivaju komplekse, osobito zato što smo nesvjesni da nitko nije tako savršen i nema tako savršen ten, ali ipak činjenica je da danas šminkom možemo učiniti veliku razliku. Za predivan ten potrebno je dosta truda, ali zato će vam ovi provjereni trikovi i savjeti pomoći u ostvarenju želja. 

1. Pripremite kožu 

Bez obzira koji tip kože imate, morate ju hidratizirati odgovarajućim proizvodima. Melvita Izuzetna vodica cvijeta naranče odličan je početni korak jer će zagladiti i nahraniti kožu, a neće ju ostaviti sjajnom što bi moglo smetati osobama masne kože. Nakon nje nanesite bazu koja će produljiti postojanost tekućeg pudera i omogućiti njegovo lakše nanošenje. Nedavno je essence izbacio na tržište novu You Better Work! bazu koja je otporna na znoj, ima SPF 20 i, kako kažu, instant blur efekt. 

 

2. Alat je bitan 

Dobar kist ili spužvica za nanošenje pudera čine ogromnu razliku. Bez pretjerivanja. Nanošenje i blendanje pudera isključivo prstima ostavite za djevojčice u osnovnoj školi koje tek kreću s eksperimentiranjem, ali zato vi uložite u kvalitetnu opremu. Zorya Pink kist za podlogu meni se doista svidio, a cjenovno je vrlo pristupačan. 

 

3. Redoslijed nanošenja proizvoda

Ako upotrebljavate color correcting proizvode, onda prvo nanesite njih, zatim tekući puder, korektor i na kraju transparentni puder. Korektor na podočnjacima ostavite nekoliko minuta i tek ga kasnije izblendajte i primijetit ćete da je prekrivanje bolje nego ako ga odmah krenete razmazivati. Neki od mojih prijedloga za sve vas masne i problematične kože: Bourjois Air Mat tekući puder, Maybelline The Eraser Eye korektor i theBalm Sexy Mama puder u kamenu.

 

 

4. Birajte puder u skladu s vašom kožom 

Začudili biste se koliko ljudi suhe kože kupi mat puder i obrnuto. Na svakoj bočici jasno piše kojem je tipu kože namijenjen koji tekući puder, a i svakako možete pročitati koju recenziju prije kupnje. Danas je lako biti informiran, stoga uštedite novce ako možete.

 

5. Ne zaboravite vrat 

Koliko vas doista nanese puder i na vrat? Budite iskreni. Prijelaz s lica na vrat uvijek je vidljiv i zato se potrudite dobro ga izblendati.

 

6. Dnevno svjetlo

Šminkanje pod rasvjetom i šminkanje na dnevnom svjetlu dva su potpuno različita pojma i često tek kad izađete iz kuće i pogledate se u ogledalo, vidite gdje ste pogriješili. Najbolje bi bilo da se uvijek pogledate prije nego izađete van negdje u blizini prozora ili ako imate balkon - a isto vrijedi i za odabir odgovarajuće nijanse!