1. Prije nanošenja laka za nokte detaljno očistite nokat od svih nečistoća

Lak se kvalitetno prima na nokat jedino kada je nokat potpuno čist i suh. Prije nanošenja laka nokte očistite odstranjivačem laka za nokte te operite ruke sapunom, no obavezno pričekajte da vam se ruke sasvim osuše. Također, prije nanošenja laka na nokte nemojte koristiti nikakve masne kreme za ruke niti ulja za njegu kože. Oni će zamastiti nokte i lak se na njih neće dobro primiti.

2. Koristite bazni lak

Bazni lak za nokte služi kao podloga laku u boji, a ujedno i štiti vaš nokat. Znamo da lakovi u tamnim nijansama često ostave tragove na noktima, a to je nešto što želimo izbjeći nanošenjem baznog laka. Lak u boji će se bolje primiti na bazni lak nego na vaš nokat te će vam manikura trajati mnogo duže. Potrebno je nanijeti ili jedan ili dva tanka sloja baznog laka, pričekati da se on u potpunosti osuši, a nakon toga slijedi lak u boji.

3. Lak za nokte nanosite u tankom sloju u tri poteza

Najljepše ćete nanijeti lak ako ga nanosite u 3 tanka, uska i jednaka poteza. Prvi potez neka ide po sredini nokta, a zatim po jedan sa svake strane. Ako niste zadovoljni time koliko je boja intenzivna, ponovite postupak, no pazite da se prvi sloj laka u potpunosti osušio i da ponovno nanosite lak u tankom sloju.

 

4. Nemojte nanositi lak skroz do ruba nokta

Ako želite da vam nokti izgledaju elegantnije i uže, nemojte nanositi lak skroz do ruba noktiju već sa svake strane nokta ostavite 1 mm.

5. Nadlak nanesite brzo i u malo debljem sloju

Lakiranje noktiju uvijek završite nanošenjem nadlaka jer će on zaštititi lak u boji i manikura će vam duže trajati. Možete birati između više vrsta nadlaka, no najpopularniji su oni koji se brzo suše. Nadlak nanesite u 3 poteza, kao što ste nanosili i lak u boji, no nanesite ga u malo debljem sloju. Naravno, nemojte pretjerati sa debljinom sloja nadlaka.

6. Održavajte i čuvajte svoje nokte

Razni poslovi zahtijevaju od nas da nam nokti budu izloženi aktivnostima koje mogu oštetiti vaše ruke i nokte, a samim time i vašu manikuru. Kućanske poslove pokušajte obavljati u gumenim rukavicama, a ako ipak niste tip koji voli raditi u rukavicama svakako si dajte truda i nakon svakog takvog obavljenog posla nahranite ruke i nokte dobrom hidratantnom kremom ili uljem. Također, svaki drugi dan namažite nokte i kožicu oko noktiju uljem kako bi nokti bili hidratizirani.

7. Nemojte rezati kožicu oko noktiju

Postoje razni preparati i načini uklanjanja kožice oko noktiju, a rezanje svakako ne bi trebalo biti opcija. Znam da ima mnogo vas koje to ipak radite, no pokušajte pronaći neki drugi način. Na primjer, pokušajte sa preparatima koji omekšavaju kožicu oko noktiju i sa drvenim potiskivačem, oni će najvjerojatnije uspjeti uspješno riješiti vaš problem, a škarice će ostati daleko od vaših ruku.

8. Nikada nemojte rašpati ploču nokta

Nikada, ali nikada nemojte grubom rašpicom kojom skraćujete nokte rašpati i ploču nokta. Time ćete uništiti svoje nokte i trebat će im jako puno vremena da se oporave. Rašpica za skraćivanje noktiju neka vam samo za to i služi. Postoje mekane rašpice kojima se može zagladiti ploča nokta, no prije kupnje i korištenja se svakako uvjerite da tom rašpicom zaista možete raditi po ploči nokta.

9. Pomoću bijelog laka za nokte možete dobiti intenzivniju boju

Ako želite da vaš lak u boji izgleda intenzivnije, prije njega nanesite bezbojni bazni lak i bijeli lak. Naravno, nakon svakog nanesenog sloja laka pričekajte da se on osuši, a onda lakirajte novi sloj.

 

10. Jedan lak sa šljokicama može podignuti vašu manikuru

Ako niste jedna od onih koje vole puno eksperimentirati sa ludim manikurama, tu su lakovi sa šljokicama. Oni će zasigurno podići vašu manikuru na jednu novu razinu, bez da ćete se trebati puno truditi. Savjet za odstranjivanje laka sa šljokicama - natopite blazinicu odstranjivačem laka za nokte, omotajte nokat aluminijskom folijom, pričekajte 5 minuta i lak ćete bez ikakvog problema maknuti sa nokta.