Ako imate masnu kožu, onda znate kako masni sjaj može u potpunosti pokvariti vaš kompletni look. Da biste uravnotežili pH kože i smanjili lučenje sebuma, potrebno je promijeniti životne navike i prehranu, a to može biti vrlo teško, no zato u pomoć dolazi kozmetika koja vam može ublažiti probleme.

1. Redovno čistite kožu odgovarajućim proizvodima - danas je velik izbor proizvoda namijenjenih samo masnoj koži, stoga uložite u kvalitetne proizvode. Nivea Control Shine tonik možete upotrebljavati prije šminkanja i on će kontrolirati masni sjaj tijekom dana.

2. Napravite piling nekoliko puta tjedno - pročistite kožu i uklonite mrtve stanice, a u tome vam može pomoći Himalaya Herbals Purifying Neem piling koji je idealan za masnu kožu, a možete ga kupiti i na Tester webu.

 

3. Pronađite matirajući puder - izbor pudera izrazito  je važan, stoga uvijek odaberite onaj koji ima mat finsih. Primjerice, Maybelline Fit me! Matte + Poreless tekući puder idealan je za sve osobe masne kože i ne morate se brinuti da ćete se prebrzo zasjajiti. 

 

4. Nanesite puder u kamenu na masne dijelove lica - TheBalm Sexy Mama izvrstan je odabir ako želite kvalitetan i djelotvoran matirajući puder u kamenu.

5. Matirajući papirići  - ako primijetite da se počinjete sjajiti, uklonite višak sjaja matirajućim papirićima i uvijek ih nosite u svojoj torbici. Svakako je bolje nego da nanosite novi sloj pudera!

 

 

Foto: link