Koliko ste vrsta britvica i pjena za brijanje promijenili u životu u nadi da će vam kožu učiniti savršeno nježnom i glatkom kao u reklami? Vjerojatno desetke, baš kao i ja. Međutim, premda su britvica i pjena itekako važne stavke, definitivno nisu jedine i zato vam donosim pet ključnih koraka do savršeno glatke kože nakon brijanja.

 

1. Piling prije svega

Uklonite mrtve stanice kože umjesto da se brijete neovisno o stanju važe kože. Koža će vam biti zahvalna. Ako ne znate koji piling izabrati, Uriage ima kemijsko mehanički gel piling koji nježno uklanja mrtve stanice kože.

2. Britvica s tri žileta

Učinkovitije su i neće se tako brzo "začepiti" dlačicama. Isto tako, birajte one koje imaju trakicu s aloe verom jer ona primjetno omekšava kožu. Cijena ponekad znači kvalitetu, bez obzira što je riječ o jednokratnim britvicama. Ako ponovno upotrebljavate već korištenu britvicu, onda ju bar dezinficirajte. 

3. Nemojte se brijati "na suho"

U žurbi ste, a želite odjenuti novu haljinu? Nemojte se brijati na suho ili samo s malo vode. Oštetit ćete kožu i samo će biti suha. Upotrijebite bar dobru pjenu za brijanje, a ja trenutno isprobavam Gillette Satin Care pjenu za osjetljivu kožu s aloe verom (aloe vera doista je kraljica biljaka, s razlogom ju obožavam!).

4. Odaberite ulje za tuširanje

Ulje za tuširanje ostavlja zaštitni sloj te dodatno hrani suhu kožu, ali morate paziti koji ćete proizvod odabrati jer brojne kemikalije u nekim proizvodima mogu izazvati peckanje i osip. A-DERMAEXOMEGA ulje za tuširanje idealno je ako imate izrazito suhu kožu, a neće izazvati iritacije.

5. Hidratacija na kraju

Nakon što se se otuširali ili završili s brijanjem, obavezno nanesite losion za tijelo. A-DERMAEXOMEGA CONTROL emolijentno mlijeko trenutno umiruje kožu te ima 95 % sastojaka prirodnog podrijetla.

 

 

 

 

*Foto: link