Prištići, miteseri, crvenilo - vjerojatno se svatko s njima susreo bar u jednoj fazi svoga života. Odabrani sretnici samo ponekad muče se s tim nepravilnostima, a neki čak moraju potražiti dermatologa. Svi znamo da ne postoji jedna čarobna krema koja će izbrisati svaku poru i ispeglati svaku nepravilnost te je taj proces znatno složeniji i uključuje i naš način života. Međutim, kreme bi nam trebala bar malo pomoći, a ja sam isprobala tri proizvoda i otkrivam vam što mislim.

 

1. La Roche-Posay Effaclar Duo (+) krema za lice

S ovom sam se kremom susrela još prije nekoliko godina i to isto tako da sam dobila tester, a nakon toga odlučila sam kupiti full size proizvod. Prvo su mi na površinu kože izašli svi prištići, pretpostavljam da je bila riječ o fazi čišćenja lica, ali to je potrajalo nekoliko tjedana i tada sam ju prestala upotrebljavati. Isprobala sam ju ponovno, ali samo na ciljana područja te se tu pokazala djelotvornom jer je ubrzavala nestajanje već nastalih prištića. Cijena joj je 119 kn za 40 ml i mislim da je izvrsno što ste dobili tester jer ćete tako vidjeti kako djeluje na vašu kožu.

 

2. La Roche-Posay Effaclar Gel za umivanje

Ako imate masnu kožu, onda je ovo odlličan proizvod za vas jer kontrolira lučenje sebuma. S miteserima mi nije pomogao, ali su se prištići nešto rjeđe pojavljivali uz svakodnevno korištenje. U svakom slučaju, isplativo je isprobati ga jer količinu od čak 400 ml platit ćete 135 kn, a tu je i Tester box te putno pakiranje koje je dovoljno da vidite treba li vam doista.

 

 

3. Kuća magične trave Tonik melise

Kad podbaci farmaceutska industrija, tu je prirodna kozmetika, a ovaj tonik pravi je primjer toga. Isprobala sam ga prvi put tek nedavno kad sam ga dobila i vrlo sam brzo otkrila njegovu moć. Spas u PMS-u, umiruje kožu i crvenilo i smanjit će upalne procese, osobito ako dirate prištiće pa napravite više štete nego koristi. Mogao bi vam smetati njegov intenzivan miris koji ispuni cijelu prostoriju, baš kao da imate čajanku jer miriši baš kao čaj, ali mislim da je to nešto na što se može naviknuti uzevši u obzir da doista djeluje. Cijena mu je 72 kn za 200 ml. 

 

 

 

Mogu zaključiti da bismo se svi trebali češće okretati prirodnoj kozmetici jer često se podcjenjuje, a i nema tako dobru reklamu kao što imaju farmaceutske industrije. Sva tri proizvoda imaju svoje prednosti i mane, ali zato i upotpunjuju međusobno djelovanje i nadam se dobrim rezultatima uz redovnu uporabu.

 

 

*Foto: link