Budući da sam do prije koju godinu i ja bila tinejdžerica koja je muku mučila s problematičnom kožom, dobro sam upućena u različite proizvode za borbu protiv prištića. Kao i većina, i ja sam često bila krivo upućena, upotrebljavala sam različite proizvode koji mi nisu odgovarali, nisam kvalitetno čistila kožu i zaboravljala sam na hidrataciju. Kako bih vas poštedjela dijela muke, donosim vam nekoliko savjeta i prijedloga koji su meni pomogli i vjerujem da bi mogli i vama. 

  • Nikada nemojte ići spavati sa šminkom i uvijek temeljito skinite šminku i očistite lice. Ja najviše volim micelarne otopine za skidanje šminke (npr. Garnier), ali postoje i različiti losioni iste namjene.
  • Ne dirajte lice prljavim rukama. Na nastavi ste i dosadno vam je, jedva držite glavu uspravno, a naslanjanje na dlanove naizgled čini se sasvim bezazlenim. Međutim, sve bakterije i nečistoće s ruku tako prenosite na lice i stvarate plodno tlo za nastajanje novih prištića. 
  • Ne dirajte prištiće i nemojte ih sami istiskivati. 
  • Pazite na svoju prehranu jer i ona utječe na vašu kožu.
  • Ako nedovoljno spavate, pušite i konzumirate alkohol, nemojte se čuditi što vam je koža u totalnom neredu.
  • Ne kupujte bilo kakvu kozmetiku i redovno perite kistove za šminkanje.
  • Ako upotrebljavate proizvode s kiselinama, mogli biste dodatno isušiti kožu, stoga ne zaboravite na hidratantne kreme. Nanesite ju bar jednom dnevno.

Što se proizvoda za njegu tiče, predlažem vam njih nekoliko iz različitih kategorija.

Garnier 3 u 1 gel za čišćenje + piling + maska izvrstan je proizvod za sve tinejdžere jer, osim što je višenamjenski, povoljan je i nećete morati izdvojiti velik dio svog džeparca (41,90 kn). Čisti kožu, odčepljuje pore i matira kožu te je idealan za sve osobe s problematičnom i masnom kožom. 

 

Masna koža jedan je od najvećih problema u teen godinama i većina djevojaka onda pretjeruje s teškim puderima umjesto da pokuša ublažiti problem, a ne ga kamuflirati. U tome vam može pomoći Nivea pure effect Stay Clear pročišćujući tonik obogaćen morskim mineralima koji sprječava nastajanje nečistoća i kontrolira pojavu neželjenog sjaja. Ja ga upotrebljavam nakon skidanja šminke i ujutro prije šminkanja i vrlo sam zadovoljna! 

 

I za kraj izdvojila bih Avene Hydrance Optimale UV Legere hidratantnu kremu kao jednu od najboljih krema za lice koju sam isprobala. Krema je idealana za normalnu i mješovitu kožu, ima SPF 20 i odgovara osjetljvoj koži te je hipoalergena. Svi već znaju koliko je važan SPF u svakodnevnoj njezi kože, ali mnnogima kreme sa SPF-om znaju stvarati prištiće ili neke iritacije. S ovom kremom nije takav slučaj i nikada nisam imala problema zbog nje, a uvijek mi je hidratizirala kožu i baš sam bila zadovoljna. Ona je nešto skuplja, cijena joj je oko 140 kn, ali u dobru kremu uvijek treba uložiti jer, na kraju krajeva, bolje jednu kvalitetnu nego da kupujete tri do četiri nove koje vam neće odgovarati. 

 

Ulaganje u njegu kože višestruko će vam se isplatiti i zato umjesto novog ruža savjetujem da kupite jedan od ovih proizvoda, osobito ako dosad niste pronašli idealne proizvode za svoju kožu.