U prošlosti je svijetla put smatrana aristokratskom i bila je vrlo poželjna, ali i odraz materijalnog stanja. Oni svijetle kože smatrani su imućnima jer nisu morali raditi na suncu te su tako  zadržali svoju prirodnu boju kože. Međutim, u ovom desetljeću situacija je potpuno obrnuta. Preplanulost se povezuje sa zdravljem, ali i uživanjem jer nemaju svi vremena izležavati se na suncu. Ukoliko i vi želite postići preplanuo ten prirodnim putem, a svejedno nemate previše vremena za sunčanje, onda su sljedeći savjeti kao stvoreni za vas.

 

1. Napravite kvalitetan piling - ukolonite mrtve stanice kože i pripremite ju za sunčanje. Na taj ćete način brže preplanuti, a koža će vam biti zahvalna.

2. Pazite kad se sunčate - brza prteplanulost ne znači prženje na suncu u podne. Nemojte se sunčati između 11 i 17 sati jer tako možete samo izgoriti, a lijepu boju možete dobiti i kada je sunce manje opasno.

3. Upotrebljavajte proizvode za brzo tamnjenje - danas na tržištu postoji velik broj proizvoda koji ubrzavaju tamnjenje, a jedan je od njih i Mala od lavande Melem od mrkve koji ste mogli dobiti u Tester boxu. Nanesite ga prije sunčanja, nahranit će kožu, ali i ubrzati sam proces tamnjenja zahvaljujući beta karotenu. 

4. Sunčajte se blizu vode - voda privlači i reflektira sunčeve zrake, stoga još danas idite na obližnji bazen ukoliko niste u mogućnosti ići na more.

5. Očuvajte preplanulost - svaki dan nakon sunčanja namažite se kremom za očuvanje preplanulosti. Biovitalis Zlatna krema za očuvanje preplanulosti osvojit će vas svojim mirisom kokosa te će naglasiti kožu zlatnim pigmentom. 

 

 

 

 

 

Foto: link