Premda je proces rješavanja podočnjaka dug i nimalo jednostavan te ne postoji jedna čarobna krema koja će ih zauvijek izbrisati, postoje načini da ih ublažite, ali zato treba krenuti od srži problema te otkriti uzročnike.

Najčešći uzročnici podočnjaka 

1. Nedovoljan unos vode 

2. Neispavanost

3. Stres

4. Neprimjerena prehrana

5. Sati provedeni ispred računala

6. Genetika

 

Rješenje 

Neispavanost i unos vode trebali biste lako moći kontrolirati, a kada je u pitanju prehrana, uključite što više agruma u svoj jelovnik. Hrana bogata vitaminom C pomoći će vam u borbi protiv podočnjaka.

Pravilna njega kože također je važna, a brojna pomagala možda već imate.

1. Masaža 

Pomiješajte kokosovo i arganovo i/ili bademovo ulje te umasirajte oko očiju kružnim pokretima. Masaža će potaknuti cirkulaciju, a navedena ulja bogata su antioksidansima i vitaminima te će utjecati na elastičnost kože i zadržavanje vlažnosti što je vrlo važno u procesu rješavanja podočnjaka. Arganovo ulje bogato je vitaminom E te je višenamjenski proizvod koji možete koristiti i za tijelo i za lice i kosu, a predlažem vam Melvita Ulje argana koje je organskog uzgoja iz Maroka.

2. Hladne vrećice čaja 

Umjesto da bacite vrećice čaja, stavite ih u hladnjak na nekoliko sati i nakon toga stavite ispod očiju. Osobito se preporučuje čaj od kamilice, a budete li redovno to činili, okoloočno područje bit će vidljivo svjetlije. 

3. Okoloočna krema 

Prirodnim proizvodima potrebno je nešto duže vremena da bi učinili razliku i zato ih možete kombinirati s kozmetičkim proizvodima. Rexaline Derma Eye Contour krema zaglađuje bore i dubinski vlaži kožu te smanjuje natečenost i tamne kolutove.  

 

I na kraju ne zaboravite - s okoloočnom njegom važno je početi u mladosti da bi se razlika vidjela u starosti! 

 

 

*Foto: link (1) i link (2)