Bilo da je ljeto za vas završilo jer ste se vratili s godišnjeg ili se još uvijek izležavate negdje na plaži, vrijeme je da počnete razmišljati kako zadržati tu brončanu put kojoj teže današnji ideali ljepote. Ako i vi volite preplanuo ten i željeli biste ga zadržati na prirodan način - bez krema za samotamnjenje i solarija - onda je ovo članak za vas.

1. Prženje zamijenite čuvanjem 

Što to zapravo znači? Ako jedan dan odlučite biti na suncu bez zaštitnog faktora i izgorite kao rak, istina je da će to crvenilo postupno zamijeniti boja, ali onda slijedi faza u kojoj ćete se oguliti kao krumpir i tada vam je to sunčanje potpuno besmisleno i uz to vrlo, vrlo štetno. Umjesto toga postupno se izlažite suncu jer ćete upravo na taj način najdulje zadržati boju. Govorim iz višegodišnjeg iskustva jer provedem na moru svake godine bar tri tjedna i na vlastitoj sam koži ovo naučila.

 

2. Hidratacija jest majka preplanulosti

Hidratizirajte kožu bar dva puta dnevno ako želite nježnu kožu i što dulje zadržati preplanuo ten. Obični losioni mogu vam pomoći, ali losioni koji su baš tomu namijenjeni, imaju dodatke u sastavu koji će još više utjecati na zadržavanje boje. Primjeri su takvih proizvoda A-Derma Protect AH Obnavljajući losion nakon sunčanja koji intenzivno hrani kožu te Avene After-sun kremasti gel nakon sunčanja koji se brzo upija i njeguje kožu.

 

 

3.  Tuširajte se mlakom vodom

Vrela voda dodatno će isušiti kožu te ćete brže izgubiti svoju željenu preplanulu put. Odaberite i gel za tuširanje koji će njegovati kožu, a neće utjecati na boju kao što je L'Erbolario Kupka za pranje kože nakon sunčanja.

 

 

4. Izbjegavajte agresivne depilacije

Vosak i kreme za depilaciju skidaju i površinski sloj kože te ćete tako brže izgubiti boju. Najbolje je napraviti neku trajniju depilaciju prije ljeta, ali ako niste, onda je ipak britvica najbolji odabir jer nije toliko agresivna, premda i prečesto brijanje utječe na boju.

5. Samo nježan piling 

Koži je potreban piling kako bi izgledala sjajno i njegovano, ali ne treba pretjerivati jer ćete inače skinuti površinski sloj kože kao što je i slučaj s depilacijom. Piling jednom tjedno bit će dovoljan.

 

Uživajte u ostatku ljeta i čuvajte se sunca između 11 i 17 sati jer možete preplanuti i dok UV zrake nisu toliko štetne.