Svatko je od nas imao bar jednu fazu loših obrva - od onih pretjerano očupanih do onih neočupanih. Ja sam jedna od onih nesretnica koja je još u osnovnoj školi počela eksperimentirati, tako da, kada su obrve u pitanju, mogu reći da sam sve prošla. Prijateljica mi je nekim žiletom za obrve obrijala gornji dio obrva, tako da sam nekoliko mjeseci izgledala kao da ću se svaki čas rasplakati jer su mi obrve bile pretjerano spuštene. Nakon toga sam ošišala šiške i čekala da obrve izrastu, ali umjesto da sam tada otišla nekoj stručnoj osobi, ja sam ih sama prečupala. I tri su dlačice obrve, zar ne? Ukoliko ste i vi imali ili imate sličnih problema, saznajte u nastavku kako ih riješiti.

 

 

Nekima od nas majka priroda podarila je lijepe obrve i ti sretnici ne moraju se previše mučiti, ali zato za sve nas ostale postoji kozmetika koja može ni iz čega stvoriti savršenstvo. Za početak morate samo imati uredno očupane obrve i to tako da samo uklonite suvišne dlačice, a ne polovicu obrva. Neki imaju ljepši oblik obrva od drugih, ali nema toga što spretna ruka ne može popraviti. 

Trebat će vam: sjenilo za obrve, kosi kist (srednje veličine koji je čvrst - dlaka ne smije biti prelako savitljiva) i korektor

1. korak 

Obrve možete popunjavati sjenilom, gelom ili olovkom za obrve, ali ako ste početnik, bit će vam najlakše rukovati sjenilom. Preporučujem vam Aura Duo set za obrve s ogledalcem (48 kn), a ako imate smeđu kosu i obrve poput mene, odgovarat će vam nijansa 03 Dark. Set se sastoji od dviju nijansi smeđe; jedna je hladnog, a druga toplog podtona. Iako je preporučeno kombinirati ih, meni se više sviđa nijansa hladnog podtona i bolje mi odgovara, stoga upotrebljavam samo nju. Sjenila su dobro pigmentirana i lako se blendaju, stoga ćete ih lako nanijeti.  Krenuvši od sredine obrva, ispunite vanjske rubove obrva te ih uokvirite.

 

2. korak

Nakon što ste popunili rubove, vrijeme je da ih ispunite pazeći pri tome da središnji dio obrve mora biti tamniji od prednjeg dijela obrva. Na samom početku obrve popunite tek malo, nikako ih nemojte cijele obojati jer će onda izgledati umjetno. 

 

3. korak

Korektorom uokvirite obrve te prekrijte sve sitne neželjene dlačice koje možda niste uspjeli ukloniti pincetom. Taj će potez vašim obrvama dati dozu oštrine zbog čega će izgledati precizno i uredno.

 

 

Više je manje definitivno vrijedi kada su obrve u pitanju. Pretamne obrve izgledaju umjetno i tu je razlika u crtanju ispunjavanju obrva. Vaš je cilj ispunjavati ih, a ne crtati.  Na društvenim mrežama često ćete vidjeti "savršene" obrve, ali morate uzeti u obzir da je to sve za potrebe fotografiranja te se od vas ne očekuje da potrošite pola kutijice proizvoda samo za jedno šminkanje.