Visoke temperature, godišnji odmori, more, sol i sunce - sve to utječe na naše navike, a samim time i na našu kožu. Ljeti je našoj koži potrebna posebna njega i nije dovoljno samo kupiti kremu sa zaštitnim faktorom. Oni s problematičnom kožom često mogu primijetiti da im se lice privremeno očisti ljeti, ali zapravo se kasnije stanje samo pogorša i zato je važno znati što je našoj koži doista potrebno te kako ju treba njegovati.

 

1. krema za lice sa zaštitnim faktorom - odaberite onu kremu koja je baš te namjene ako ne želite dodatno začepljene pore i nove probleme. Umjesto teških pudera izaberite neku laganiju inačicu, primjerice La Roche-Posay Effaclar Duo (+) SPF 30. Idealan je odabir ako imate problematičnu kožu, a želite ju i zaštiti od sunca.

2. hidratacija - visoke temperature utječu na vlažnost vaše kože i zato joj posvetite dodatnu pozornost. Odličan proizvod koji vam može pomoći svakako je Avene Hydrance Optimale hidratantni serum.

3. osvježenje - ako ležite na suncu i vruće vam je (ali želite uhvatiti boju pa ste ipak ustrajni), svakako upotrijebite termalnu vodu. Osvježit će vas u nekoliko sekundi, a pritom je dobra za vašu kožu. Avene termalnu vodu od 50 ml uvijek možete nositi u torbici. 

4. čišćenje lica - neizostavan korak u vašoj svakodnevnoj rutini, a osobito ljeti kada se koža dodatno masti. Ako imate osjetljivu kožu, isprobajte SVR Sensifine čistač za lice, oči i usne, a mogu ga upotrebljavati i osobe koje imaju kontaktne leće.

5. hrana za lijepu kožu - vaša prehrana ima velik utjecaj na izgled vaše kože, a namirnice poput badema, lososa, špinata i borovnica učinit će vašu kožu zdravijom i ljepšom, a ten čišćim.

 

Koža sve pamti, zato uložite u kvalitenu njegu!

 

 

Foto: link