Ako imate ravnu kosu, onda ste vjerojatno među onima koji ju vole uvijati te vam je valovita kosa privlačna i žao vam je što je vaša ravna, beživotna i bez volumena. Suvremena tehnologija omogućila je stvaranje savršenih kovrča, ali i dalje pomagala kao pegla i figaro oštećuju kosu te je poželjno naći im zamjenu. Uvijanje kose viklerima i različitim spužvicama i krpicama može pomoći, ali onda morate kupovati ta pomagala i ulagati dosta vremena u sam proces uvijanja, a to se rijetkima sviđa. Na svu sreću, pronašla sam odličan trik i odlučila sam podijeliti ga s vama!

Za početak, potrebno je oprati kosu, a u posljednje vrijeme mene su oduševili Nivea Hairmilk šampon i regenerator čije ste testere mogli dobiti u listopadskom Tester boxu. Kosa nakon pranja bude tako meka! Ne maste kosu i, ono što je vrlo bitno, ne otežavaju ju. Šampon sadrži 250 ml, a regenerator 200 ml.

Nakon što operete kosu, osušite ju, ali vrhovi mogu još malo ostati vlažni. Dobro ju raščešljajte i nakon toga slijedi glavni dio. Potrebno vam je samo jedno pomagalo, a to je traka za kosu. Možete ju kupiti u svakoj trgovini s modnim dodatcima, a važno je samo da nije preširoka. Stavite ju oko glave i nakon toga pramen po pramen kose omotavajte oko trake sve dok sva kosa ne bude umotana. Važno je da nakon što provučete jedan pramen, provučeni dio uključite u drugi pramen, na taj će vam način sva kosa biti podignuta (kao na fotografiji ispod). Nakon što ste to obavili, možete ići spavati i ujutro samo skinite traku i kosa će vam biti valovita! 

Prednosti su ove metode što se toplinom ne oštećuje kosa, brzo je, ne morate kupovati nikakva posebna pomagala, može se napraviti preko noći i dugo će vam trajati. I znate što je najbolje od svega? Ujutro me svi pitaju kako mi se da tako rano praviti frizuru, a zapravo se ujutro samo počešljam. Moja je kosa inače potpuno ravna i ako ju uvijam figarom, izravna se nakon dva do tri sata, a na ovaj način bude valovita cijeli dan, sve dok ponovno ne idem spavati, a uz sve to, ne upotrebljavam lak za kosu.

Prilično sam sigurna da je ovo jedan od najboljih savjeta za uvijanje kose koji sam isprobala i svakako savjetujem i vama da pokušate napraviti to isto jer nemate što izgubiti, a krajnji rezultat mogao bi biti izvrstan!