Nim je biljka koja je vrlo cijenjena u čitavom svijetu, a koristi se u nekoliko svrha. Jedno od čudotvornih djelovanja biljke nim je upravo djelovanje na našu kožu. Nim čisti kožu, ublažava upalne procese na koži te služi i kao dezinficijens za kožu sklonu aknama. Radi se o snažnom antioksidansu te se zato preporučuje onima koji imaju problema s kožom, koji imaju kožu sklonu aknama i čestoj pojavi prištića.

Vjerojatno najpoznatiji recept za njegu kože u koji je uključen nim jest mješavina praha nima i vode. Tom pastom, tj. maskom dobiva se rezultat u obliku lijepe i meke kože bez prištića. 

Konkretni proizvodi čiji je najvažniji sastojak biljka nim, koje vam možemo preporučiti, jesu Himalaya Herbals Neem maska za čišćenje lica te Himalaya Herbals Neem piling za čišćenje lica koji su namijenjeni normalnoj do masnoj koži. Ključne biljke koje se nalaze u sastojcima maske za lice su nim i kurkuma, a važan sastojak je i Fullerova zemlja (glina). Namijenjena čišćenju kože, maska regulira izlučivanje viška sebuma, čisti pore i sprječava pojavljivanje novih akni ili prištića. Nim u kombinaciji s kurkumom pročišćava kožu, uklanja bakterije te pomaže u kontroli akni i bubuljica. Fullers Earth biljka hladi i smiruje kožu. Osim toga, pomlađuje i učvršćuje kožu, hladi, umiruje i poboljšava teksturu kože lica. Preporuka je koristiti piling i masku za lice jednom do dva puta tjedno.