Hladni zimski dani, problemi na poslu, obaveze na fakultetu, neispunjena očekivanja koja imamo, zdravstveni problemi - sve su to stresori koji mogu utjecati na naše raspoloženje. Poželjno je bar jednom tjedno izdvojiti nekoliko sati za same sebe i tada zaboraviti na sve probleme, ali i posvetiti se svim onim ritualima koje preko tjedna izbjegavamo jer smo u stalnoj žurbi.

Pokazat ću vam kako izgleda moja SPA rutina i koje proizvode upotrebljavam, a vjerujem da bi se i vama mogli svidjeti.

Prije svega napravim si toplu kupku koja će me opustiti, ali i ugrijati, osobito ovih dana kada se hladna polarna fronta nadvila nad nas i ne možemo izbjeći ekstremno niske temperature. Natura Siberica Anti-stress SPA pjena za kupanje s cedrom idealan je odabir jer će vas miris opustiti i umiriti. 

 

Ništa ne može proći bez dobre maske za lice i kosu. U posljednje vrijeme upotrebljavam Skincode Pore Refining masku koju sam dobila u Tester boxu za prosinac, a sviđa mi se jer čisti i sužava pore te je idealna ako imate problematičnu kožu i proširene pore. Prilično je rijetke teksture kada ju tek nanosite, ali ubrzo se osuši i počne pomalo zatezati, ali svejedno se lako skida. Na kosu nanosim Gliss Total Repair masku koja dubinski obnavlja oštećenu kosu, a potrebno ju je držati samo minutu. Najviše me osvojila svojim mirisom, ali i učinkovitost nije zanemariva.

 

Nakon dvadesetak minuta provedenih u kadi - ne dulje jer ne želim previše isušiti kožu, hidratiziram tijelo Avon Nutra Effects losionom za normalnu i suhu kožu. Losion je bez parabena i prikladan je i za osjetljivu kožu. Ako imate izrazito suhu kožu, onda potražite i inačicu za jako suhu kožu.

 

Za piling lica upotrebljavam Geomar piling iz Tester boxa za prosinac koji odgovara mojoj koži. Iako imam masnu kožu, zimi mi se ponekad zna perutati područje oko nosa, stoga je piling idealan za uklanjanje svih ljuskica. Nakon pilinga obilno hidratiziram lice i onda najčešće idem u krevet sušiti kosu dok gledam omiljene serije. 

 

Sitnice su bitne i zato je važno znati uživati u njima!