Svima nam se s vremena na vrijeme dogodi onaj dan kada bismo najradije čitav dan bili kod kuće, sjedili zamotani u deku uz svoju bolju polovicu i gledali omiljeni film, no znamo da ne možemo samo tako odlučiti ostati kod kuće jer su obaveze jače od toga. Ipak, imam nekoliko svojih tajni kako izgledati dobro i kada se dogodi taj Lazy day.

 

 

Prvi proizvod koji mi treba je šampon za suho pranje kose koji će kosu učiniti ljepšom taj dan, a dat će joj i potrebni volumen. Kada trebam imati raspuštenu kosu ovaj trik mi ne pomaže puno, no kada želim jednostavan visoki rep, tada trik sa šamponom za suho pranje kose odlično funkcionira. Šampon za suho pranje kose je vrlo koristan proizvod, ali važno je ne pretjerivati. On služi kao spas u zadnji čas i nikako ne može zamijeniti šampon za kosu i standardno pranje kose. On upija višak sebuma, kosa se čini čišćom te joj daje volumen, ali nije čudotvoran i nije ga preporučljivo koristiti na svakodnevnoj bazi. Također, ne bih preporučila da ga nanosite na vrhove jer oni uglavnom nisu masni i ne treba im nešto što će ih isušiti. (Preporuka: Subrina PHI Dry Shampoo , 200 ml - 60 kn)

 

 

Što se tiče šminke, kada se dogodi taj Lazy day nije mi uopće do šminkanja i želim na što brži i što jednostavniji način postići da izgledam pristojno i da takva mogu izaći iz kuće. Proizvodi koji su mi potrebni su termalna voda i dobra crna maskara. Termalna voda je voda koju naša koža obožava! Ona potiče stabilizaciju oštećene kožne barijere (epiderma), osvježava kožu i spas je za iritiranu kožu. Pruža protuupalno, umirujuće i antiiritacijsko djelovanje te možemo reći da je temelj za tretiranje osjetljive i iritirane kože. Dermatolozi savjetuju korištenje termalne vode kao prvi korak u njezi kože i završni korak u čišćenju lica. Može se koristiti za svakodnevnu njegu kože, kao fiksator šminke, za umirivanje kože, a mogu je koristiti apsolutno svi. (Preporuka: Avene Termalna voda, 50 ml - 29,35 kn)

 

 

Dobra crna maskara je jedini proizvod iz grupe dekorativne kozmetike koji mi treba za dan kada nisam raspoložena za full makeup. Ona je, rekla bih, kostur oko kojeg se gradi dobar makeup. Osim toga, ona je zaista dovoljna kako biste izgledali ljepše i odmornije, ne treba vam niti jedan drugi dekorativni proizvod. Dovoljan je jedan sloj kvalitetne crne maskare kako bi vaše lice dobilo sasvim drugačiji i ljepši izgled. Potrebno je samo pola minute za nanošenje maskare, a može vam promijeniti čitav dan. (Preporuka: Avene Couvrance visokopodnošljiva maskara, 7 ml - 149,88 kn)