Kozmetičarske i frizerske usluge u Hrvatskoj možda nisu tako skupe kao u nekim zapadnim europskim zemljama, ali ako već imate priliku uštedjeti nešto novaca i samostalno se pobrinuti za sebe u određenim prilikama, trebali biste to iskoristiti. 

Isprobala sam jedan anticelulitni proizvod, jednu masku za lice, ulje za kosu te masku/čarape za stopala i otkrivam vam u kojoj mjeri mogu (ako mogu) zamijeniti neke salonske tretmane.

 

1. Melvita Superaktivirajuće ulje za učvršćivanje tijela

U Tester boxu za ožujak dobila sam 7x4 ml ovog ulja i nanosila sam ga svakodnevno na stražnju stranu bedara jer je ona najkritičnija. Koža je bila glatka i ulje se prilično brzo upijalo, ali celulit, naravno, nije nestao i potrebna je veća doza za neke vidljive razlike. Jednu anticelulitnu masažu platili biste otprilike isto kao i full size pakiranje ovog ulja, stoga bih se ja ipak odlučila za ulje i privatnu masažu ili ako imate ručni masažer na struju koji možete samostalno upotrebljavati u kombinaciji s ovim uljem.

 

2. Iroha Nature maska čarape za stopala

Ovo je bio prvi put da sam isprobala ovakav proizvod i moram priznati da nisam znala što očekivati. Nakon samo jednog tretmana koža stopala bila je vrlo nježna i mislim da ću ovu masku morati ljeti češće upotrebljavati. Možda nije salonski tretman, ali je vrlo ugodan i brz.

 

3. Schwarzkopf Proffesional Oil Ultime arganovo ulje za kosu

Ulje za kosu uz šampon i regenerator potpuno je neizostavan proizvod za njegu kose u mojoj rutini, a ovo ulje zaglađuje kosu i ne otežava ju te će ju činiti sjajnom i sigurna sam da bi ga i frizeri poželjeli u svom salonu!

 

4. 7th Heaven Peel-off crna maska s ugljenom

U posljednjih godinu dana na tržištu se pojavilo bezbroj maski za lice s ugljenom i nijedna mi se nije pokazala baš fantastičnom kao što možete vidjeti na reklami. Ova će maska izvući dio nečistoća i omekšat će kožu, ali ipak se ne može mjeriti s profesionalnim čišćenjem lica kod dermatologa. Međutim, uzevši u obzir njezinu cijenu od 15-ak kuna, svakako nemate što izgubiti ako ju upotrijebite s vremena na vrijeme.