Svaki put kad nekamo putujem na dva, tri dana, imam problema s odabirom proizvoda koje ću ponijeti sa sobom. Najčešće je razlog nedostatak mjesta ako nosim samo ruksak, inače bih vjerojatno ponijela pedesetak proizvoda - samo da se osiguram. Sila prilike naučila me koji su to dekorativni proizvodi potpuno neizostavni u mojoj kozmetičkoj torbici te bi ih svaka žena trebala imati.

 

 

1. Tekući puder - bez obzira imate li problematičnu kožu ili nemate, tekući puder morate imati. Ako je dobre prekrivne moći, neće vam uopće trebati korektor, ujednačit će ten, prekriti crvenilo i odmah će vam koža izgledati ljepše. Svima onima masne kože preporučujem Maybelline Fit Me! Matte and Poreless tekući puder.

 2. Puder u prahu/kamenu - ako želite da vam puder bude postojan cijeli dan, da se ne sjajite i da vam ten izgleda besprijekorno, onda morate imati dobar puder u prahu ili kamenu. Isprobala sam desetke njih, ali uvijek se vraćam Ben Nye Banana puderu u prahu.

3. Rumenilo - neke žene izbjegavaju rumenila jer misle da će izgledati poput klauna, ali stvar je samo u primjeni. Nanesite tek toliko da jagodice poprime malo boje. Jedno od mojih omiljenih svakako je theBalm Instain u nijansi Swiss Dot.

4. Highlighter - ovaj je proizvod u zadnjih godinu dana postao neizostavan u kozmetičkim rutinama svih šminkerica jer vašoj koži daje predivan sjaj i naglašava ono najljepše. Tražite li nešto čarobno, onda morate probati theBalm Mary-Lou Manizer koji je kralj među highlighterima. 

5. Paleta sjenila - s naglaskom na kvalitetnu paletu sjenila. Ne mora skupo nužno biti bolje, ali svakako je važno pronaći kvalitetna sjenila koja se neće trusiti, koja su pigmentirana i postojana. Primjerice theBalm Meet Matt(e) Trimony paleta sjenila koja će zadovoljiti i one vrlo zahtjevne.

6. Sjenilo/pomada za obrve - nevjerojatno je koliko izgled naših obrva može djelovati na cjelokupni izgled lica. Meni je Freedom Eyebrow Pomade najvažniji proizvod bez kojeg ne izlazim iz kuće.

7. Maskara - sve su riječi suvišne, ali zato je uvijek važna dobra preporuka. Mjesecima sam već oduševljena Catrice Glam & Doll False Lashes maskarom koju sam dobila i probala zahvaljujući Tester boxu! 

8. Tuš za oči - premda ne upotrebljavaju sve žene tuš, meni je šminkanje nezamislivo bez njega jer imam rijetke trepavice i on im vizualno daje gustoću koju nijedne umjetne trepavice ne mogu nadoknaditi. 

9. Mat ruž za usne - mat ruževi zavladali su kozmetičkom scenom, a ako imate problema s nanošenjem, pročitajte ovaj članak

10. Crveni lak za nokte - ako nekamo idete, crveni lak nepogrešiv je izbor. Pristaje svemu i uvijek će biti elegantan i nezamjenjiv. Tražite li pigmentiran i dugotrajan crveni lak, onda isprobajte Catrice ICONails Gel Lacquer lak za nokte u nijansi 05 It's All About That Red.