Premda kalendarski ljeto traje još više od mjesec dana, sredina kolovoza ipak za mnoge znači pozdrav s ljetom i odmorom. Morska voda ima brojne ljekovite i pozitivne učinke na našu kožu i organizam općenito, ali može isušiti kosu i osobito joj naštetiti ukoliko je obojena. Isto tako na nju utječe i bazenska voda zbog visoke koncentracije klora i kemikalija, stoga se može primijetiti i gubitak pigmenta, suhoća i ispucalost vlasi, a ako imate plavu boju kose, ni zelenkasti odsjaj ne bi vas mogao iznenaditi. Ukoliko želite izliječiti svoju kosu, bilo bi dobro da se držite sljedećih savjeta.

 

1. Skratite vrhove - ukoliko su vam ispucali vrhovi, skratite ih bar za dva do tri centimetra kako biste spriječili širenje oštećenja.

2. Izaberite kvalitetan šampon - potražite onaj koji obnavlja oštećenu kosu te joj vraća sjaj i jača ju. Klorane Šampon s ekstraktom masline obnavlja ravnotežu vlasišta i jača oslabljene vlasi te će vam pomoći u obnavljanju kose nakon ljeta. 

3. Nabavite regenerator bez ispiranja - ako ste još uvijek na moru ili idete na bazen, onda ovakav regenerator možete ponijeti sa sobom u torbi za plažu i povremeno ga nanijeti na kosu. Izaberite onaj s raspršivačem jer je jednostavniji za uporabu, primjerice Schwarzkopf GlissFiber therapy regenerator koji stvara nove spojeve u stukturi vlasi i štiti kosu od utjecaja mora i sunca.

4. Nanesite ulje ili serum za kosu nakon pranja - ako želite dodatno nahraniti kosu i zaštiti vrhove, isprobajte Avon Serum za suhe vrhove ili neki sličan proizvod koji će sačuvati vlažnost kose.

5. Napravite masku za kosu - iako na tržištu postoje stotine različitih proizvoda, kombinacija meda i maslinova ulja pravi je lijek za oštećenu kosu, a nećete morati kupovati posebne sastojke. Nanesite ju jednom ili dvaput tjedno.

6. Sušite kosu prirodnim putem - umjesto sušila za kosu, ostavite kosu da se osuši na zraku, a zahvaljujući visokim temperaturama, nećete morati predugo čekati. 

 

 

*Foto: link