Moja koža je masna do mješovita, što znači da zahtjeva poseban tretman njege. Kada se pravilno njeguje, ovaj tip kože izgleda vrlo lijepo i stari sporije od ostalih tipova. Zato sam zapravo sretna što imam upravo ovaj tip, posebno sad, kad sam naučila kako je njegovati.

Tek nedavno počela sam pažnju obraćati na sastojke proizvoda koje koristim. Neki od njih odlično mi odgovaraju, no nikad nisam ulazila detaljnjije u analizu pitanja - zašto? Tek dok sam prvi puta čula za BHA kiseline i krenula s čitanjem sastojaka na svojim proizvodima za njegu, u mojoj glavi se uključila lampica. Pa BHA se nalazi u gotovo svim proizvodima za njegu kože lica kojima sam već godinama vjerna! 

Od dnevne njege, tonika, proizvoda za umivanje, pa čak i maske s aspirinom koju ponekad nanosim - svi ovi proizvodi pokazali su se idealnima u njezi mojeg tipa kože i dijele zajedničku karakteristiku, a to je BHA kiselina u sastavu.

BHA, ili beta-hidroksi kiselina, poznatija vam je možda kao salicilna kiselina. Salicilna kiselina je spoj srodan aspirinu (acetilsalicilnoj kiselini) i sadrži protuupalna svojstva i svojstva slična aspirinu. Duboki BHA piling može biti pogodan mnogim tipovima kože jer su iritacija i upale svedene na minimum zahvaljujući analgetičkom djelovanju BHA spoja. Salicilna kiselina je također topiva u masnoći (za razliku od AHA koja je topiva u vodi), pa je dobar agens za piling kože sklone prištićima i miteserima. Također, zaglađuje površinska oštećenja kože nastala zbog štetnog djelovanja sunčevih zraka, koji površinu kože čine zadebljalom i grubom.

Zato me posebno razveselilo što je u rujanskom Tester boxu stigao jedan proizvod upravo s ovom kiselinom, Paula's choice Skin Perfecting 2% BHA LiquidOva prozirna tekućina sadrži 2% salicilne kiseline (BHA) te omogućava djelotvornu eksfolijaciju pora i značajno smanjuje pojavu mitesera i prištića. Sadrži i sredstva za umirenje kože.

Tekuća tekstura (slična toniku) jednostavna je za korištenje - jednostavno ga nanesete na blazinicu i njome pređete preko lica, bez ispiranja. Proizvod skida površinski sloj kože i prodire duboko u začepljene pore, glavni uzročnik tena koji se brzo masti. pH 3,2 optimalan je za djelotvornu eksfolijaciju, no važno je napomenuti kako je nakon korištenja ovog proizvoda, ali i inače, obvezno nanošenje kreme sa minimalno SPF 25 na lice.

Kako su neke osobe alergične na BHA u preparatima, svakako prije korištenja na licu napravite test na podlaktici!

Zanima vas što možete očekivati od ovog pilinga? Od malih do velikih poboljšanja u pogledu tankih linija i bora, kožnih diskoloracija, teksture kože, obnavljanja kolagena, uklanjanja mitesera i privremenog smanjenja pretjerane proizvodnje masnoće.

Ja sam ovim proizvodom super zadovoljna! Koristim ga svakodnevno, uglavnom navečer, nakon skidanja šminke. Ukloni one zadnje tragove nečistoće s lica, napravi laganu eksfolijaciju i lice ujutro izgleda svježije, mekanije, bez novih površinskih neravnina i viška sebuma. Zbog svega navedenog ovaj proizvod sigurno će postati sastavni dio moje jesenske i zimske rutine njege lica.

Ako ovaj proizvod niste dobile u Tester boxu, a želite se osobno uvjeriti u njegovo odlično djelovanje, razveselit će vas činjenica da na Paula's choice webshopu trenutno traje akcija od 15% na sve eksfolijante za lice!