Većina ljudi voli primati i poklanjati poklone, ali nakon nekoliko godina kupovanja pokona za blagdane, rođendane, godišnjice i ostale važne datume normalno je da ostanete bez ideje i onda dva dana prije Božića kupite parfem. Po stoti put. Kako biste to izbjegli, donosim vam nekoliko prijedloga i savjeta kada je u pitanju kupovina kozmetike.

Kupite višenamjenske proizvode

Ovo je najbolji savjet koji možete dobiti iz sljedećih razloga: 

- uvijek možete kupiti nekoliko proizvoda koji vam se svide, a kasnije rasporediti kome što pokloniti jer nećete doći u situaciju da nekome treći put zaredom poklanjate isto

- ako netko ima deset krema za tijelo, a vi to ne znate, ako se krema može upotrebljavati i za lice, odmah ste u plusu i toj će se osobi poklon više svidjeti (npr. Uriage Xemose Emolijent krema za lice i tijelo, 104 kn, 200 ml)

- ako poklon mogu upotrebljavati i muškarci i žene, riješit ćete se muke u slučaju da u zadnji tren morate smisliti što pokloniti djedu, a niste bili u kupovini (npr. Nivea krema koju obožavaju baš svi neovisno o dobi i spolu, 23,10 kn, 150 ml)

- isto tako, ako proizvod mogu upotrebljavati oba spola, ako nekome nešto i ne treba što ste mu kupili, ta osoba može to pokloniti svojoj boljoj polovici

- ako vam je žao izdvojiti veću svotu novca na neki proizvod za kosu koji kupujete najboljoj prijateljici (znate da voli takve proizvode, ali ipak mislite da za te novce možete kupiti više toga), olakotna je situacija ako se taj isti proizvod može upotrebljavati još i za lice i tijelo (npr. Melvita Iznimno zlatno ulje, 160 kn, 50 ml)

- ako želite biti originalniji nego inače i ne kupiti obični balzam za usne mami ili baki, a znate svejedno da im treba, onda kupite višenamjenski balzam koji se može upotrebljavati i za lice i tijelo (npr. Mala od lavande Maxi balzam, 40 kn, 30 ml)

 

Provjerite online ponudu

Ako kupujete poklon nekome tko voli kozmetiku, sigurno će mu se više svidjeti nešto što ne može samo tako lako otići kupiti u obližnju drogeriju, a i tako ćete pokazati da vam je doista važna ta osoba jer trud se cijeni, a nećete potrošiti ništa više, čak naprotiv, možda uhvatite neko odlično sniženje. Ako naručujete sa stranih stranica, onda je sada vrijeme već da nešto naručite kako bi vam stiglo na vrijeme. 

 Sami napravite poklon paket

Umjesto već gotovog paketa koji možete kupiti na svakom koraku, u lijepu kutijicu sami složite proizvode koji bi se mogli svidjeti toj osobi. Ako imate kutijice od Tester boxa, one bi vam mogle odlično poslužiti!

 

I na kraju još zapamtite da nije važno koliko nešto košta, već koliko ste ljubavi uložili u svoj poklon. Ne zaboravite napisati lijepu čestitku koja će nekome izmamiti osmijeh na lice!