Highlighter bismo mogli prevesti kao posvjetljivač, premda sam prilično sigurna da se ta tvorenica neće prihvatiti u bližoj budućnosti. Riječ je o proizvodu s decentnim sjajnim česticama koji se nanosi na vrhove obraza sve do sljepočnice, ispod (može i iznad) obrve, iznad usne, a može i na vrh nosa i u unutarnji kut oka.

 

Boje

Može biti u različitim bojama, od ružičastih tonova, zlaćanih, srebrnih pa sve do brončanih nijansi, ali svima su im zajedničke baš te sjajne čestice. 

 

Vrste

Highlighter može biti u kamenu, olovci, sticku, tubici, čak i u prahu. 

 

Cijena

Od dvadesetak kuna pa do troznamenkastih iznosa. Sada ga možete pronaći i u drogerijama, stoga se mogu naći povoljnije inačice.

 

Koji kupiti

Masna koža - u kamenu 

Mješovita koža - kremasti

Suha koža - tekući

 

Svjetliji ton kože - ružičaste i srebrne nijanse 

Tamniji ton kože - zlaćane i brončane nijanse 

 

 

Čime ga nanijeti 

Plosnati kist (fan brush) najbolji je odabir jer njime možete nanijeti idealnu količinu proizvoda, a riječ je o kistu lepezasta oblika koji možete pronaći u Zorya Beauty Black Star setu kistova.

 

Preporuke 

Maybelline Master Strobing stick, theBam Mary-Lou Manizer, essence Prismatic Rainbow, Catrice High Glow, Benefit Watt's Up...

 

Greške koje morate izbjegavati

Ako nanosite kremasti ili tekući proizvod, potrudite se dobro ga izblendati.

Ako imate masnu kožu, pretjerivanje s highlighterom izgledat će kao da ste lice namazali uljem, stoga je važno pronaći dobru mjeru.

U stvarnom životu nije potrebno staviti pola kutijice proizvoda na svoje lice, stoga ostavite takve trendove Instagramu.

 

 

 

*Foto: link