Ništa nije gore od dobro napravljene frizure koju upropasti kiša i mnoge žene izgube kompas u tom trenutku kao da se dogdila najveća tragedija. Nadat ćemo se da je u vašem slučaju ipak kiša počela samo sipiti što je vrlo uobičajeno za ovo doba godine te da ste nekako uspjeli izbjeći ono najgore. Međutim, vlaga kad učini svoje, teško je vratiti kosu na staro, osobito ako morate negdje biti u roku pola sata i ne možete vraćati se kući. Ako vas čeka važan sastanak ili bilo što slično, onda bi vam sljedeći savjeti mogli pomoći.

1. Idite u najbliži kafić ili restoran jer toalet vam sada postaje prva nezaobilazna lokacija.

2. Odlučite želite li igrati na kartu opuštenih valova ili ste ipak za podignutu kosu.

3. Ako ste se odlučili za valove, ubrusima pokupite ostatak vode s kose (imitirajte ručnik) i nagnite glavu prema dolje te prstima prijeđite kroz kosu kako biste ju lagano raščešljali. Nekoliko zamaha kosom u tom smjeru vratit će vašoj kosi volumen, ali nemojte pretjerati jer ne želite dobiti vrtoglavicu i srušiti se na pod javnog toaleta.

4. Ako imate šampon za suho pranje, nanesite ga u manjoj količini koja će pokupiti višak vlage te vam kosa neće izgledati masno (npr. Nivea Fresh Revive) i spremni ste za polazak dalje s nadom da je kiša prestala.

5. Ako ste ipak odlučili podići kosu, najbolje bi bilo napraviti punđu. Prosušite kosu i svežite ju u rep te ga zatim kružno omotajte i pričvrstite kopčicama (zato je uvijek dobro biti opremljen). Lak za kosu možda nemate, ali svakako potražite u toaletu jer bolje opremljeni kafići i restorani često imaju policu s osnovnih higijenskim potrepštinama koje uključuju i lak.

I glavni te najvažniji savjet - ostanite pozitivni! To je samo jedan takav dan i to je samo kosa. Kad se vratite kući, operite kosu i stavite masku te joj vratite stari sjaj. Sutra ćete biti kao novi, a svi će razumjeti vašu nezgodu.

 

 

*Foto: link