S ljetovanja se vraćamo ispunjeni divnim sjećanjima na duge i bezbrižne dane na plaži, tople ljetne noći i zvuk morskih valova koji kotrljaju kamenčiće u plićaku, no naša koža zasigurno pamti bolje dane. Zbog povećanog izlaganja suncu, utjecaja mora, vrućine i vjetra koža žudi za pojačanom njegom i prije svega dobrom hidratacijom.

Ljeto je godišnje doba koje najviše oštećuje kožu. Pod utjecajem jakog sunca u kombinaciji mora i klora nakon ljetovanja nerijetko se suočavamo s izrazito dehidriranom kožom, ugaslog tena i bez zdravog sjaja. Naime, UV zračenje jedan je od najutjecajnijih faktora u preuranjenom starenju kože poznatom i kao fotostarenje. Kožna oštećenja izazvana izlaganjem suncu slamaju kolagenske niti, uzrokuju gubitak hidratacije i prerano starenje. Valja imati na umu kako koža pamti sve pa se s vremenom javljaju tamne mrlje, naboranost, gubi se čvrstoća i elastičnost te pojačava suhoća kože.

Kožu je nakon ljetnih mjeseci nužno oporaviti kako štetne posljedice ne bi bile nepovratne. Naime, pravilna njega kože nakon sunčanja može obnoviti i popraviti oštećenja od sunca, a najvažnije je vratiti joj prijeko potrebnu vlagu. Bocassy Max Moisturizer Protect & Moisturize kožu će idealno nahraniti i hidratizirati. Namijenjen je dnevnoj njezi, no u slučaju jako oštećene kože predstavlja intenzivan tretman - koristi se svaka dva do tri sata kako bi se poboljšala hidratacija i smanjio transepidermalni gubitak vode te se obnovila oštećena i oslabljena kožna barijera.

No, da bi koža bila lijepa i sjajna potrebno joj pružiti 24-satnu hidrataciju. Osim dnevne kreme, ključnu ulogu u regeneraciji kože ima noćna krema čija je zadaća koži pružiti itekako potrebnu vlagu i hranjive sastojke. Stimulirati obnovu stanica, pospješiti stvaranje kolagena, poboljšati cirkulaciju, vratiti elastičnost i smanjuju pojavu bora. Bocassy Crème hydratante de nuit - Advanced Antioxidant Lift&Boost, hidratantna noćna krema s infuzijom alantoina u zelenom čaju pojačano će hidratizirati mlađu, normlanu ili mješovitu kožu.  Dokazano obnavlja elastičnost i čvrstoću djelujući na jačanje i obnovu vezivnih niti (kolagena i hijalurona), a sadrži samo prirodna biljna ulja i biljne infuzije aktivirane posebnim tehnološkim postupkom.

Zrelijoj koži, koja se u pravilu susreće s izrazitim nedostatkom hidratacije spas bit će biti hranjiva noćna krema  Bocassy Crème de nuit nourrissante. Bogata prirodnim biljnim uljima imitira osobine filera podižući volumen kože pravilnom kombinacijom vode i prirodnih biljnih masnoća. Dubinski hrani kožu, hidratizira i djeluje direktno protiv uzročnika starenja i smanjuje vidljive bore.

Pametnom hidratacijom itekako je moguće obnoviti oštećenu kožu. Proizvodi Bocassy ne sadrže parabene, metilizotiazolinone, silikonska ulja, SLS i SLES, bojila, mineralna i parafinska ulja, alkohol i propilen glikol. Uz pravilnu hidrataciju koži će sjaj i potrebnu njegu pružiti i Bocassy micelarna vodica. Naime, koža se ljeti brani od UV-zraka tako što pojačano stvara pigment i odeblja, a često se i začepe pore, što može dovesti do pogoršanja tena. Lagana i učinkovita, Bocassy micelrna vodica dizajnirana je da čisti i uklanja nečistoću s lica. Obogaćena sa ružinom vodom i biljnim ekstraktima sadrži hijaluronsku kiselinu, ružin hidrolat, ginseng i neven koji sinergijski snažno utječu na obnovu i zadržavanje hidratacije u koži.