Ako imate problematičnu kožu, onda je rujanski Tester box bio pravi pogodak za vas jer ste mogli dobiti i do tri proizvoda koji su idealni za njegu problematične kože, a to su Uriage Hyseac SOS pasta, Paula's Choice Skin Perfecting 2%  BHA Liquid i Uriage termalna voda.


Uriage SOS pasta namijenjena je korištenju preko noći na način da ju nanesete na prištiće i ostavite do jutra. Manje problematična područja do ujutro će biti potpuno isušena, a za veće probleme potrebno je ponoviti postupak i iduću noć. Djeluje antibakterijski i hipoalergena je te je isto jedan od proizvoda koji biste trebali imati za hitne slučajeve. Spasit će vas ukoliko vam se pojavi prištić večer uoči važnog događaja, a svi znamo koliko to zna biti stresno.

 

Paula's Choice Skin Perfecting kemijski piling sadrži 2% BHA (salicilne) kiseline koja je, također, odličan izbor za sve one s problematičnom kožom jer, osim što utječe na pojavu prištića, drži i mitesere pod kontrolom. Navečer prije spavanja nanesite proizvod na blaznicu i njome prijeđite po licu kao da ga čistite.  Nije potrebno umivati se nakon toga, a uz redovno korištenje trebali biste vidjeli vidljive razlike. I da, kada upotrebavljate proizvode s kiselinama, važno je redovno upotrebljavati SPF.

 

Posljednji proizvod koji morate imati u svojoj kozmetičkoj torbici, neovisno o tipu kože, zasigurno je Uriage termalna voda. Ona je namijenjena svim tipovima kože, ali može biti od velike koristi svima onima koji imaju problematičnu kožu. Ako živite u većem gradu ili mjestu gdje je voda zagađena, možda baš zato imate problema s kožom i u tom slučaju bilo bi dobro običnu vodu iz slavine zamijeniti termalnom vodom. Ukoliko nakon tjedan do dva vidite razliku, onda ćete znati da je problem, ili bar dio problema, bio upravo u vodi.

 

Na kraju je još važno naglasiti da nijedan proizvod nije čaroban ukoliko živite potpuno nezdravim načinom života. Naspavajte se, pokušajte se što manje izlagati stresnim situacijama i pripazite na svoju prehranu. Farmaceutska industrija može vam pomoći držati problematičnu kožu pod kontrolom, ali ne može ju u potpunosti izliječiti ukoliko sami ne uložite bar malo truda.