Suhoj koži često je potrebna posebna njega kako bismo je održali zdravom i lijepom. Vjerujem da ste svi već odavno čuli za arganovo ulje, koje je poznato i kao marokansko ulje. Ono je vrlo dragocjeno i korisno u njezi suhe kože. Dobrobiti arganovog ulja ne vežemo samo uz njegu kože već i kose i noktiju.

Arganovo ulje pogodno je za sve tipove kože, a mogu ga koristiti i djeca i trudnice. Arganovo ulje može poslužiti kao hranjiva podloga za uobičajenu rutinu njege lica i tijela. Ono ne masti kožu te je prirodno hidratizira. Naravno, nije rezervirano samo za osobe sa suhom kožim već je pogodno za sve tipove kože. Pošto ne masti kožu, ali je prirodno hidratizira, ono je pogodno i za one koji imaju mješovitu i kožu sklonu nepravilnostima.

 

 5 primjena arganovog ulja

1. Noćna hidratacija kod osoba sa suhom kožom

Ako imate problema sa suhom kožom na potkoljenicama (posljedica česte depilacije), arganovo ulje je odličan odabir za noćnu njegu i hidrataciju. Bogato nanesite arganovo ulje na suhe dijelove kože tijela i ujutro ćete zasigurno moći vidjeti razliku. Prednost arganovog ulja je to što se vrlo brzo upija pa nećete imati problema sa masnim tragovima na odjeći ili posteljini.

2. Prevencija i zaštita i od strija

Vaša kilaža često varira? Ako da, znajte da vaša koža to itekako osjeti i trpi. Djelovanje arganovog ulja prevenira nastanak strija, a ako su one već nastale tada ih može učiniti manje vidljivima. Zapravo, ako su strije već nastale kožu je potrebno svakodnevno dovoljno hraniti kako ne bi dalje pucala, tj. jednostavnije rečeno kako se strije ne bi širile. Arganovo ulje potiče elastičnost kože te dubinski hrani kožu. Naravno, mogu ga koristiti i trudnice jer njihova koža svakim danom doživljava nove promjene (trbuh, grudi, bokovi, bedra).

3. Arganovo ulje + smeđi šećer = nježan i hranjiv piling

Piling ne mora biti grub da bi napravio svoj posao, dovoljno je da pomiješate malo arganovog ulje i smeđi šećer i dobit ćete nježan i hranjiv piling ugodnog mirisa. Iako se radi o vrlo nježnom pilingu, on je odličan za suhu kožu tijela, ali i za laktove i pete. Takvim pilingom možete tretirati i strije, no budite nježni kožu uvijek ispirite mlakom vodom, nikada pretoplom.

4. Za zdrave, lijepe i čvrste nokte

Arganovo ulje odlično je za njegu noktiju i kožice oko noktiju. Ono jača nokte, sprječava njihovo pucanje i listanje, hrani sam nokat i kožicu oko noktiju. U hladnim mjesecima nekada sama hranjiva krema za ruke nije dovoljna i potrebno je posegnuti za uljem koje će dodatno nahraniti kožu ruku i nokte. Ako imate problema sa vrlo suhom kožicom oko noktiju pokušajte sa ovim trikom - prije spavanja bogato nanesite arganovo ulje na ruke i uvucite ruke u pamučne rukavice. Ujutro će vam ruke i nokti biti kao novi - obećajemo!

5. Smanjenje iritacija nakon brijanja ili depilacije

Arganovo ulje možete koristiti i nakon brijanja ili depilacije kako biste smanjili iritaciju kože. Osim toga, ono pomlađuje stanice kože, daje koži elastičnost čime automatski usporava starenje kože.

 

Arganovo ulje je zlatni nektar ljepote i zato ga koristite koliko god možete, koža će vam biti zahvalna, a i vi ćete biti sretni kada vidite svoju zdravu i njegovanu kožu. :)