1. Spužvica. Iako tehnički nije kist, BeautyBlender i njegove kopije vrlo su popularne u svijetu makeupa proteklih nekoliko godina. Osim što ih možeš prati prije svakog korištenja, jer je poželjno da za korištenje budu vlažne, vrlo su praktične za nanošenje podloge na lice ili utapkavanje korektora ispod oka zahvaljujući svojem šiljatom vrhu.
  2. Sintetički HD kist za podlogu. Za nanošenje "težih" podloga pune prekrivne moći ovakav kist je neizostavan. Njime najprije utrljaj podlogu kružnim pokretima, što će joj produžiti trajanje, a zatim tapkaj za fotošopirani, HD finiš.
  3. Koso rezani kist za konturiranje. Ovako rezani kist odlično "leži" na konturama lica, pa omogućuje precizno konturiranje, ali i nanošenje bronzera, highlightera, rumenila...
  4. Kist za rumenilo. Ovaj kist trebao bi biti srednje veličine kako bi što više stopio rumenilo s licem, bez nepoželjnog efekta mrlja na obrazima, a opet ne prevelik kako bi ti dao preciznost kod nanošenja.
  5. Kist s dvostrukim vlaknima. Ovakav kist idealan je za nanošenje pudera u prahu i ostalih, jače pigmentiranih proizvoda. Njegove nježne dlačice na vrhu neće ti dopustiti da pretjeraš s nanošenjem.
  6. Plosnati sintetički kist za kapke. Čvrsta, sintetička vlakna omogućit će ti nanošenje sjenila mokrom ili suhom tehnikom. Ovim kistom možeš nanositi i ostale kremaste proizvode na lice, primjerice korektor ispod očiju, no svakako ga naknadno stopi prstom ili spužvicom!
  7. Kist za blendanje. Neizostavan u svakoj makeup kolekciji, ovaj kist sprečava takozvani "rakun" efekt na kapcima. Na vrhu bi trebao biti uži nego na sredini vlakana, a sama vlakna bi trebala biti srednje čvrstine. Drška bi trebala biti duža kako bi stapanje bilo što nježnije.
  8. Precizan kist za sjenilo. Ovaj kist idealan je za nanošenje sjenila ispod oka i na pregib. Njegova preciznost čini ga idealnim za rad s tamnijim nijansama. Nešto je čvršćih dlačica i kraće drške od kista za blendanje.
  9. Kosi kist. Idealan za popunjavanje obrva i nanošenje gel linera za početnice. Trebao bi biti što uži na vrhu i od sintetičkih vlakana.
  10. Precizan kist. Ovaj kist možeš koristiti za svašta - nanošenje linera, precizno prekrivanje prištića, iscrtavanje ruba usana. Trebao bi biti što precizniji i od sintetičkih vlakana, a po njega se možeš zaputiti i u najbliži hobby shop.